Change.org 2021 Türkiye Değişim Raporu’nu Yayımladı.

Change.org 2021 Türkiye Değişim Raporu’nu Yayımladı.

424 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan change.org dünyanın en büyük sosyal değişim platformu olarak biliniyor. Yayınlanan raporda, 2021 yılında en çok hangi kampanyalara imza atıldığı, hangi konuların toplumsal anlamda ilgi ve tepki çektiği belirtiliyor.

2021 raporuna göre bu yıl en çok kampanya başlatılan konu eğitim oldu. Bu alanda başlatılan kampanyalarda en çok dikkat çeken konu ise üniversite öğrencilerinin özgür bir eğitim ve yönetim talep ediyor olmasıydı. En çok kampanya başlatılan konu sıralamasında ikinci ve üçüncü sırada ise sağlık ve hayvan hakları oldu.

2021 yılında önceki yıllara kıyasla daha farklı bir alanda da birçok kampanya başlatıldı. İklim krizinin politika ve medyada da sıkça yer alması ve dikkat çekilmesi ile birlikte kampanya sayısı da hızla arttı. Destekçiler, iklim krizinin etkilerine karşı tepki göstermek ve çözüm talep ederek üretmek için, Change.org’u aktif bir şekilde kullandı. Özellikle orman yangınlarının çıktığı dönemde yoğunluklu olarak imza toplandı. Raporda Z kuşağının, iklim krizine karşı oldukça hassas olduğu göze çarpıyor.

13.153.590 imza ile en çok imza toplanan kampanyalar hayvan hakları, hayvana şiddete karşı caydırıcı cezalar içeren yasa çıkarılması ve hayvanları istismar edenlerin ceza alması oldu.

Türkiye, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için de harekete geçerek “Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'’nin kampanyası ve “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” kampanyası en çok imza alanlar oldu. Bu kampanya 472.302 imzayla 2021’in en fazla imza alan kampanyasıydı.

Change.org 2021 raporuna buradan ulaşabilirsiniz.