'Planlı Hareket' Hızlı Ağaçlandırmadan Daha Etkili Olacaktır

'Planlı Hareket' Hızlı Ağaçlandırmadan Daha Etkili Olacaktır

Uzmanlara göre planlı hareket etmek hızlı ağaçlandırmadan daha doğru ve etkili bir hareket olacak. Yanan alanlara dışarıdan getirilen farklı türlerin ekolojik bozulmaya sebep olacağı belirtiliyor.

Orman Yangını

Türkiye, günlerdir farkı noktalardaki yangınlarla mücadele ediyor. Bir taraftan yangınlara nasıl müdahale edileceği düşünülürken bir yandan da yanan alanlardaki ekosistemin nasıl eski haline döndürüleceği merak konusu oldu. Peki yangınların çıktığı ilk günden beri yapılan fidan dikme kampanyaları için doğru bir zaman mı?

İstanbul Üniversitesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, yanan ormanlardaki ekosistemin tekrar kazanılması gerektiğini vurgulayarak, önce alanın kendini toparlamasına fırsat verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca “Bunun için de popülist yaklaşımlar ve toplumsal baskıların etkisiyle hızlı bir ağaçlandırmaya gitmek yerine planlı düşünmek gereklidir. Başka yerlerden getirilmiş başka türlerle yapılan ağaçlandırmalar aynı zamanda ekolojik bozulmaya yol açar.'' dedi.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.