Enerji Verimliliği Haftası Başladı

Enerji Verimliliği Haftası Başladı

Enerji verimliliği haftası her yıl ocak ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Bu yıl 10-17 Ocak 2022 tarihlerine denk gelen Enerji Verimliliği Haftası için Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanı Fatih Dönme bir açıklama paylaştı.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için verimliliği hayatın her alanında ön planda tutmamız gerektiğini belirten Dönmez, “Sanayide, teknolojide, hizmette, ulaştırmada ve tarımda… Hayatın her alanında ‘Verimli Enerji Güçlü Türkiye’ Enerji Verimliliği Haftası kutlu olsun” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Hafta, okullar, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda çeşitli eğitim ve etkinlikler ile kutlanacak.

Enerji Haftası Nedir ve Neden Kutlanır?

Her yıl ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Verimliliği Haftası, günlük hayatta kullanılan enerji kaynaklarının kullanımı ve verimliliği hakkında bilgilendirme ve etkinliklerin yapıldığı haftadır.

Enerji verimliliği ve tasarrufu bilincinin çocuklarda gelişmesi için özellikle okullarda kutlanır.